Nieuws

11 September 2019
Dag van de Scheiding: Beumer Advocaten introduceert mediation fixed price

Op vrijdag 13 september a.s. vindt voor de negende keer de jaarlijkse Dag van de Scheiding plaats. Deze dag is een initiatief van de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Rondom deze dag wordt er vanuit de vFAS en advocaten die bij deze vereniging zijn aangesloten extra aandacht gevraagd voor de problematiek rondom scheiden en het nut van deskundige begeleiding door gespecialiseerde advocaten bij een echtscheiding.

Het thema van de Dag van de Scheiding dit jaar is “Financieel Goed Verder”. In dat kader heeft de vFAS door Motivaction onderzoek laten doen naar de financiële problemen die kunnen ontstaan door of bij een scheiding. En welke rol deskundige begeleiding speelt bij het maken van financiële afspraken in het kader van een scheiding. De uitkomsten van dit onderzoek zullen op 13 september a.s. door de vFAS bekend worden gemaakt. Duidelijk is al wel dat stellen die in goed overleg en onder begeleiding van een gespecialiseerde familierecht advocaat/mediator uit elkaar gaan, over het algemeen zowel financieel als emotioneel beter af zijn dan wanneer stellen e.e.a. regelen zonder deskundige begeleiding. Stellen die zich bij hun scheiding laten begeleiden door een gespecialiseerde familierecht advocaat/mediator slagen er vaak beter in om afspraken te maken die ook op de lange termijn (blijven) werken. Zowel als het gaat om financiële afspraken als om afspraken betreffende de zorg voor de kinderen.

De advocaten bij Beumer Advocaten, mr. K. (Kim) Beumer en mr. M.L. (Manon) Groeneveld, zijn beiden gespecialiseerd familierecht advocaat en lid van de vFAS. Mr. Groeneveld is tevens scheidingsmediator. Zij beschikken beiden over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer alimentatie, huwelijkse voorwaarden en/of gemeenschap van goederen, ouderschapsplannen en pensioenverevening. Zij beschikken ook over een breed netwerk van ervaren (financieel) adviseurs die zij indien nodig in kunnen schakelen.

In het kader van de Dag van de Scheiding introduceert Beumer Advocaten dit jaar een mediationtraject tegen een vaste prijs. Tijdens dit traject wordt u begeleid door een ervaren scheidingsmediator. Het traject bestaat uit:

 • (maximaal) vier besprekingen van circa twee uur, inclusief het opstellen van de gespreksverslagen;
 • het opstellen van een alimentatieberekening;
 • het opstellen van een ouderschapsplan;
 • het opstellen van het echtscheidingsconvenant;
 • het opstellen en indienen van een verzoekschrift tot echtscheiding en alle daarmee samenhangende werkzaamheden, waaronder de communicatie met de rechtbank.

Bovenstaand pakket wordt aangeboden tegen de vaste prijs van € 7.500,- incl. BTW[1].

Aanvullende werkzaamheden worden als volgt in rekening gebracht:

 • iedere extra bespreking (incl. het opstellen van het gespreksverslag) € 500,- incl. BTW;
 • aanvullende en/of aangepaste kinder- en/of partneralimentatieberekeningen € 350,- incl. BTW per berekening.

N.B. Alle hiervoor vermelde tarieven zijn exclusief kosten van derden (uittreksels BRP, griffierecht, etc.).

Voor vragen en/of het maken van een afspraak voor deskundige begeleiding bij uw scheiding, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 010 – 501 89 50 of per e-mail via info@beumeradvocaten.com.

[1] Omdat de echtscheiding van een zelfstandig ondernemer juridisch complexer is i.v.m. de belangen van de onderneming die ook in het kader van de echtscheiding een rol spelen, geldt voor ondernemers een ander tarief. Voor ondernemers stellen wij indien gewenst een offerte op maat op.

 

 • 11 September 2019

  Dag van de Scheiding: Beumer Advocaten introduceert mediation fixed price

  Op vrijdag 13 september a.s. vindt voor de negende keer de jaarlijkse Dag van de Scheiding plaats. Deze dag is een initiatief van de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Rondom deze dag wordt er vanuit de vFAS en advocaten die bij deze vereniging zijn aangesloten extra aandacht gevraagd voor de problematiek rondom […]

  lees verder
 • 31 July 2019

  Invoering van de Wet herziening partneralimentatie kan verstrekkende gevolgen hebben

  U heeft er de afgelopen maanden vast over gehoord of gelezen, want het is een veelbesproken onderwerp. Per 1 januari 2020 wordt de Wet herziening partneralimentatie ingevoerd. In een eerder artikel over dit onderwerp (https://www.beumeradvocatenpraktijk.com/wet-herziening-partneralimentatie/) hebben wij de belangrijkste wijzigingen die deze wet met zich brengt op een rij gezet. Om aan een veel voorkomende […]

  lees verder
 • 11 July 2019

  Beumer Advocaten sponsort Feeling Good Tour van Ger Vos

  De in binnen- en buitenland bekende Brielse zanger Ger Vos staat op 25 november 2019 alweer voor de achtste keer in het Nieuwe Luxor Rotterdam met zijn Feeling Good Tour. Het concert van Ger Vos is inmiddels een begrip in Rotterdam en omgeving. En zoals elk jaar wordt het ook dit jaar voor een groot […]

  lees verder