Nieuws

21 February 2018
Wel of geen gezag?

Maar ik ben toch naar het gemeentehuis gegaan voor de erkenning? Dit is vaak het antwoord op de vraag of de ongehuwde vader belast is het met gezag. De teleurstelling is groot op het moment dat duidelijk wordt dat een erkenning onvoldoende is.

Het gezag betekent onder andere dat je de wettelijk vertegenwoordiger bent van het kind. dat betekent dat je beslissingen mag nemen voor het kind.

Op dit moment dient het gezag van de ongehuwde vader apart te worden aangevraagd bij de rechtbank. Voor de gehuwde vader is dit anders: hij krijgt automatisch het gezag.

Inmiddels gaan er geluiden op om de uitgangspositie van de ongehuwde vader gelijk te stellen aan die van de gehuwde vader. Tot die tijd geldt: ongehuwde vaders, regel het gezag!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. M.J. Hurkmans

 • 12 June 2019

  Partneralimentatie van twaalf naar vijf jaar

  Nadat in december 2018 de Tweede Kamer akkoord was gegaan, heeft, op 21 mei jl., nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de Wet herziening partneralimentatie. Het is de verwachting dat deze wet in werking zal treden per 1 januari 2020. In dit artikel zetten wij voor u op een rij wat er precies gaat […]

  lees verder
 • 29 May 2019

  Rekening-courantschuld vernietigend voor alimentatie verwende vrouw

  Een vrouw die aanvankelijk dik €15.000 alimentatie per maand kreeg toegewezen, moet zich na een uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag tevredenstellen met nog geen €2500. De reden: de miljoenenschuld die haar ex (eigenaar van een tandartspraktijk) in rekening-courant heeft staan. lees meer op de site van Quote…

  lees verder
 • 23 February 2018

  Storing telefonie

  Vanwege een storing is ons kantoor telefonisch niet te bereiken. Wij hopen dat de problemen dinsdagochtend zijn verholpen. Via de e-mail is ons kantoor wel te bereiken. Excuses voor het ongemak!

  lees verder